Monday, March 6, 2017

Suntem masochisti ? Ne dorim catuse ?



SUNTEM MASOCHISTI ?  NE DORIM CATUSE ?



Sa-i spunem Pamflet la ceea ce urmeaza sau realitate hada?
Este in firea omului sa-si doreasca libertatea si sa respinga oprimarea, constrangerea. Dar la noi s-a inmultit atat de mult tagma masochistilor?
Este ceva de neinteles!
Sa iesi in piata si sa ceri catuse, sa fi impotriva legii, sa ceri sa fi spionat, sa-ti doresti politie politica, sa fi impotriva libertatii, sa ceri sa fi pedepsit fara sa fi vinovat, sa fi impotriva propriilor interese, sa ceri sa ti se ia si nu sa ti se dea s.a.!
Asta inseamna sa gandesti?
Ceva nu este in ordine cu noi - sau cu unii dintre noi! -, nu mai gandim cu propriul cap si plecand de la propriile noastre interese. Ne insusim prea usor ideile si planurile de actiune ale altora si avem impresia ca sunt ideile si planurile noastre. 
Mergem precum oile, intr-un veritabil spirit de turma!
Oare “tinerii frumosi si liberi” isi dau seama ce fac, ca se intampla cu ei, care este telul actiunilor lor?
Spre ce mergem? Nu se stie! Pentru ca, negandind, altcineva da sens si directie miscarii noastre.
Ceea ce este deosebit de trist – mai putem vorbi de deontologie profesionala!? -, majoritatea formatorilor si liderilor de opinie, mass-media – nu se stie cum se intampla! -, ca la o comanda au acceeasi perceptie si aceleasi idei despre o asa-zisa realitate care contrasteaza flagrant cu realitatea insasi!
Trag concluzia ca majoritatea acestora - formatori si lideri de opinie, mass-media – raspund unui “ordin pe unitate”! 
La fel se intampla si cu mediul on-line! 
In Piata Victoriei – precum si in alte piete din tara – miroase (pute de-a dreptul!) a servicii si agentura sorosista!
Cine nu-si aminteste de declaratiile a doua cucuvele (oare tot mov sau de alta culoare?!) – Neuland si Hilary – din timpul Maidanului de la Kiev: ca sa se ajunga la o asemenea “primavara kieveana”, in timp (pentru ca totul cere o minutioasa pregatire!), s-au cheltuit cca 4 miliarde(!) de dolari!
Ca sa se demonstreze in Piata Victorie atatea zeci de zile, sa fie o asemenea mobilizare, sa se foloseasca o asemenea recuzita de spectacole nocturne oare cat o fi costat?
Un simplu covrig costa un leu!
Voluntarul vine de doua trei ori, dar aici este o permanenta!  Nu exista o asemenea stare de voluntariat, oricat s-ar strofoca sa ne explice despre inaltul civism formatorii si liderii de opinie, mass-media “pozitiei de drepti”!
Pentru participare, pentru tot ce s-a intamplat zi de zi si noapte de noapte in Piata Victoriei si pe bulevardele din Bucuresti trebuie bani! 
Cine da banul? Ne spune cineva, ne spune organismul de stat indrituit sa stie sursa banilor si organizatorul?
Intaiul barbat al lui Carmen – pentru ca al tarii nu este! – Intaiul Mitingist Pur si Neprihanit (penal Brasov – Pitesti zice ca nu este!) Iohannis nu cumva a dat scanteia de incendiere a tarii?
Oare n-o fi stiind Intaiul Mitingist Pur si Neprihanit (penal Brasov – Pitesti zice ca nu este!) Iohannis ca cine seamana vant culege furtuna? – mai ales ca vorba asta de duh este universala si o poate intelege oricine, deci si Iohannis! 
Daca tot el a dat scanteia si s-a jucat cu focul, n-ar trebui sa-l si stinga? Sau pompierul de serviciu nu-i asculta ordinele? Sau inca nu s-a ajuns la cenusa pe care si-a dorit-o?
Mai este putin timp sa ne revenim - altfel poate urma dezastrul! Cand sapi groapa altuia …


No comments:

Post a Comment