Sunday, March 5, 2017

Cum ne amagim singuri!

Atunci ca si acum - cum ne amagim singuri!



BERTHELOT - MARELE „AJUTOR”!

Scrisoarea generalului Henry Mathias Berthelot catre marele cartier francez, - scrisoare datata 19 octombrie 1918, Tarnovo -, spicuim:
"... aceasta tara (Romania!) va fi o colonie perfecta pentru Franta ... Naivitatea romanilor merge pana la a considera Franta o sora mai mare ... Chiar in conditiile grele ale acestui razboi (primul razboi mondial) ne-am scos cvintuplat investitiile facute in armata romana ... Avand in vedere pozitia geografica extraordinara a Romaniei propun sa o transformam cat mai repede in colonie a Frantei ..."

Cum a ajuns o copie a respectivei scrisori in fondu arhivistic al Ministerului de Externe al Romaniei?
Pe vremea aia romanii aveau cutitu la os, data fiind situatia politico-militara foarte maro, astfel incat isi foloseau creierii la turatie maxima si "trageau" in tot ce misca. Pe cale de consecinta, ordonanata respectivului general francez a fost imbatata manga de niste romani "de bine", romani care apoi au copiat repectiva scrisoare!

Cu ce ne-am ales noi: o strada care poarta numele respectivei scursuri franceze, in plus, consideram respectiva scursura ca fiind mare prieten al Romaniei.
Noi, romanii, respiram de 2 milenii si jumatate pe planeta asta si o facem degeaba. Nu am invatat nimic, absolut nimic, iar cei mai mari dusmani ai nostri suntem noi insine (prin ceea ce alegem sa ne reprezinte si sa ne administreze si o lipsa cronica de educatie).

Celebrul Mark Twain spunea ca Franta nu are nici vara nici iarna nici morala, Franta este guvernata de obicei de catre prostituate.
Se pare ca avea mare dreptate!

Parfumurile frantuzesti sunt renumite in lume, s-au nascut dintr-o lunga lupta cu duhoarea.
Noi romanii folosim sapunul"

1 comment:

  1. http://mariadakhel.blogspot.ro/2013/07/tara-poleiului-si-sclipiciului.html

    Familia Gaina Tot e imensa. Am intalnit-o si in istorie si in spiritualitatea din ziua de azi. Sunt cei ce se cred alesi, zei. Nu am reusit sa inteleg pe ce se bazeaza. Tinand cont ca trei sferturi din populatia Romaniei a facut cursuri reiki, yoga, NLP sau a dat cu subsemnatul in masonerie, nu e de mirare ca avem trei tarani si o clasa uriasa de alesi.

    ReplyDelete