Thursday, June 8, 2017

Pentru Redusii Mintal care privesc doar intr-un Punct Cardinal!

Pentru Redusii Mintal care privesc doar intr-un Punct Cardinal!
Realitatea si Adevarul nu trebuie sa ne deranjeze, ci trebuie sa ne dea de gandit! Intotdeauna trebuie sa ne punem intrebarea: Ce facem si incotro ne indreptam? Ca slugi, este greu, poate imposibil sa ne proiectam viitorul si sa evoluam in ritmul pe care ni l-am dori!

CHINAIn viitor, China va angaja milioane de muncitori americani si de alte natii!

In viitor, China va angaja milioane de muncitori americani si va domina mii de comunităti mici peste tot în Statele Unite si in lumea intreaga. Achizitiile chinezesti in afacerile din SUA au stabilit anul trecut un nou record all-time, si este pe cale de a bate acest record in anul current si in viitor. 
China trbuie sa-si investeasca acumularile valutare din comertul cu SUA, din care primeste Dolari – hartie verde fara acoperire in aur sau produse, SUA nu mai are productie sa acopere continua si masiva emisie de Dolari.
China nu vrea sa acumuleze aceste hartii sau titluri de valoare ale Trezoreriei SUA, caci nu au acoperire; China vrea sa investeasca aceasta emisiune verde in ceva palpabil si care mai si produca in acelasi timp.
Un exemplu este achizitionarea cu suma de 4,7 miliarde de dolari a firmei: ”Smithfield Foods”. Smithfield Foods este cel mai mare producător de carne de porc si procesor din lume. Dispune de facilităti în 26 de state din SUA si are zeci de mii de angajati americani. Detine direct 460 de ferme si are contracte cu alte aproximativ 2.100 de ferme. Dar acum aceasta companie este chinezească. Ca rezultat, chinezii vor fi acum cel mai important angajator din zeci de comunităti rurale în toată America. Din cauza deficitului american comercial masiv in relatia cu China, chinezii au de cheltuit/investit mii de miliarde de dolari si, încep acum, să-si arate strategiile lor economice eficiente.


Este important să se tină cont de faptul că, nu este nici o diferentă între guvernul chinez si multe corporatii chinezesti. În 2011, 43 la suta din toate profiturile din China au fost produse de către companii în care guvernul chinez detine controlul.
Si nu este nimic rau in asta, guvernul foloseste profiturile sa creeze noi si eficiente locuri de munca si dezvolta cu multa ambitie planuri sociale imense: protectie sociala si cultura.
Investeste in infrastructura si in proiecte de cercetare ce aduc China la celasi nivel, in majoritatea domeniilor cu SUA si in unele domenii a ajuns fara egal.
Anul trecut, o companie din China a cheltuit 2.6 miliarde dolari pentru a achizitiona ”AMC divertisment” unul dintre cele mai mari lanturi de cinematografe din Statele Unite. Firma chineză controlează acum mai multe vânzări de bilete de film decât oricare alta companie din lume. Dar China nu se bazeaza doar pe achizitii ca să-si extindă puterea sa economică.
China ocupa acum pozitii in multe domenii abandonate de economia americana . De exemplu, Golden Dragon Precise Copper Tube Group Inc. a platit recent 100 milioane dolari pentru o fabrica din Thomasville , Alabama .
Multi dintre locuitorii orasului Thomasville, Alabama sunt acum bucurosi să aibă locuri de muncă, adaugandu-se la alte multe comunitati din SUA, dependente de China comunistă.
Si ghici, unde isi mai intind radacinile companiile chinezesti ?

In Detroit.Companiile cu capital chinezesc investesc în companiile americane si in noile tehnologii de vehicule, vanzand totul, de la centuri de sigurantă la amortizoare de soc, în magazine de vânzare cu amănuntul,si angajeaza ingineri cu experientă si designeri într-un efort de a absorbi talentul si expertiza auto interna si furnizorii lor.
Dacă ai achizitionat recent un vehicul american aproape sigur gasesti in el un numar mare de componente chinezesti.

China pare deosebit de interesata în achizitionarea de resurse energetice in Statele Unite ale Americii. De exemplu, China face minerit de cărbune în muntii din Tennessee .
Guizhou Gouchuang Energy Holdings Group a cheltuit 616 milioane de dolari pentru a achizitiona Triple H Cărbune Co. în Jacksboro , Tennessee .
 La momentul respectiv, achizitia a trecut neobservata, dar acum un grup de conservatori din Tennessee încearca sa-i impiedice pe chinezi sa arunce muntii lor in aer ca sa exploateze carbunele. Si, destul de curând,  China va putea dori să construiască orase întregi in Statele Unite la fel cum acestea o fac acum în alte tări. 

Chiar acum China construieste un oras, mai mare decât Manhattan, pe langa orasul Minsk, capitala Belarusiei.

China este în crestere/expansiune, socotind toate importurile si exporturile, China este acum natiunea nr. UNU in tranzactionarile de pe întreaga planetă.

Statele Unite au un deficit comercial enorm cu China, care ajunge la mai mult de 2.300 miliarde de dolari.
China are mai multe rezerve valutare decât oricare alta tara de pe planeta.


China are în prezent cea mai mare piată de automobile noi din întreaga lume.

China produce acum de doua ori mai multe automobile decat Statele Unite. După ce a fost salvata de contribuabilii americani, GM este implicata în 11 societăti mixte cu companii chinezesti.

China este producătorul nr. unu de aur din lume.

Uniformele pentru echipa olimpică SUA au fost făcute în China .

85 % din toti brazii artificiali de Crăciun din întreaga lume sunt fabricati în China .

Noul turn World Trade Center din New York, a folosit toata sticla din import, din China.

China consumă acum mai multă energie decât Statele Unite.

China a devenit deja cel mai mare producător de bunuri din întreaga lume, produce peste 25% din productia globala, planetara. SUA in anii de varf ’60 producea doar 20% din productia globala, insa productia globala din anii ’60 este cu cca.40% mai mica decat actuala productie globala de bunuri.
SUA ramane cea mai mare putere financiara, pentru ca tipareste neincetat cea mai mare cantitate de Dolari, care insa nu au nici un fel de acoperire, este un castel de carti ce nu se poate inalta prea mult de aici in colo.

China foloseste mai mult ciment decat restul lumii la un loc.

China este acum producătorul nr. unu de energia solară si eoliană de pe întregul glob.

China produce acum de 3 ori mai mult  cărbune si de 11 ori mai mult otel decat Statele Unite.

China produce mai mult de 90 la sută din oferta globală de pământuri rare.

China este acum cel mai mare furnizor de componente, care sunt critice pentru functionarea oricărui sistem de apărare natională.

În articole de cercetare stiintifică, publicate, China va deveni nr. unu in lume în TOATE domeniile, in foarte scurt timp.
Cele de mai sus sunt doar varful aisbergului. 
Un sfat pentru tânăra generație si nu numai: învatati limba chineza.
O să aveti nevoie de ea.

Noi, Ramania, ce facem si incotro ne indreptam?
Economicul si Stiinta schimba Lumea! Forta poate doar sa le impiedice temporar!




No comments:

Post a Comment